ÇANKIRI VALİLİĞİNE

KÖYÜMÜZÜN ÖNCELİKLİ SORUNLARINI ARZ EDİYORUZ.

ÇERKEŞ DERNEKLER FEDERASYONU OLARAK ÇANIRIMIZA YENİ ATANAN VALİMİZE HOŞ GELDİN ZİYARETİNDE BULUNACAGIZ.  VE KÖYÜMÜZÜN ÖNCELİKLİ SORUNLARINDAN OLUŞAN DOSYAMIZ DERNEĞİMİZ TARAFINDAN HAZIRLANMİŞ OLUP VALİLİK MAKAMINA SUNULACAKTIR. SİZLERDİN DE KÖYÜMÜZ İLE ALAKALI SORUN  OLARAK GÖRDÜĞÜNÜZ EKLEMEMİZİ İSTEDİĞİNİZ  HUSULARDA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ.

ÇANKIRI VALİLİĞİNE

ÇANKIRI

ÇANKIRI-ÇERKEŞ ALİÖZÜ KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ olarak Köyümüze yönelik hizmetler üretmekteyiz. Köyümüzün bir kısım sorunlarını derneğimiz aracılığı ile ve muhtarlığımız aracılığı ile çözmüş durumdayız.  Çözemediğimiz ve Şu anda en acil köy muhtarlığımız  ile beraber olarak mutabık kaldığımız çözümünü beklediğimiz sorunlarımızı aşağıda arz derim.

1.  SU DEPOSU İHTİYACIMIZ VAR :

Köyümüz su Deposu Yıllar önce çok küçük olarak yapılmış şu anda yetersiz  ve bakımsız konumdadır.  Köyümüzün  eski su deposunun iptal edilerek yanına yeni ve yeterli büyüklükte bir su deposuna ihtiyacımız var. Yeni bir su deposu için devletimizin girişim başlatmasını ve acil olarak yeni bir su deposunu talep ediyoruz.

2. KİLİT TAŞINA İHTİYACIMIZ VAR :

Geçmiş  yıllarda defalarca söz verilmesine rağmen köyümüze yeterli miktarda kilit taşı döşenmemiştir. Çok az bir taş döşenmiştir. Devamını getireceğiz diye Söz vermelerine rağmen  her yıl oyalanmaktayız. Çok az bir  kilit taşı verilmiş olup oda yetmediğinden dolayı köy ikiye bölünmüştür.  Köyümüz yollarının  yarıdan fazlası na kilit taşı döşenmemiş olup bu durum da köyümüzde yaşayan insanları  KİLİT TAŞI DÖŞENEN MAHALLE-KİLİT TAŞI DÖŞENMEYEN MAHALLE ŞEKLİNDE ikiye bölmüştür. Acil olarak köyümüzün kilit taşı döşenemeyen  (yarım bırakılan kısmına) ACİL  kilit taşı döşenmesini  istiyoruz.

3. ALT YAPIYA İHTİYACIMIZ VAR :

Köyümüz eğimli olması sebebiyle döşenmekte veya  döşenecek olan  olan kilit taşlarının beraberinde  sel sularının kilit taşlarını bozmaması  ve SEL SULARININ HER ŞEYİ ALIP GÖTÜRMEMESİ için kanallar ve ızgaralar oluşturulmasını istiyoruz. Tepelerden gelen sel sularının köyümüzün çayına kadar  kanaletlerle disipline edilmesini istiyoruz.

4. KÖPRÜLERİMİZİN YENİLENMESİNE  (REVİZYONUNA) İHTİYACIMIZ VAR :

Köyümüzde  2 adet köprü bulunmakta olup bu köprülerin her ikisi de riskler taşımaktadır. ZAMAN ZAMAN ARAÇLAR DEREYE UÇMAKTAN  ÇOK UCUZ KURTULMAKTADIR. 2 Köprümüzünde mühendislik kusurları bulunmaktadır. Konu ile alakalı olarak yetkililere bilgi sunmaya hazırız. 2 Köprününde elden geçirilmesini talep ediyoruz.

5. TÜRBE YOLUMUZUN BAKIMA İHTİYACI VAR :

Köyümüzde Var olan Türbemizi çeşitli il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşımız ziyaret etmektedir . Dernek imkanlarımız ile TÜRBEMİZE Yol yaptık. Kilit taşı döşedik. Ancak Üzerinden yıllar geçmesi münasebetiyle derneğimizin döşediği kilit taşlarının bakımlarının yapılması konusunda  Destek verilmesini istiyoruz.

Yukarıda sıralamış olduğumuz ve acil olarak gördüğümüz  5  kalem sorunumuz hakkında gereginin yapılmasını  saygılarımızla arz ederim.

Eşref KARAEŞME

ALİÖZÜ KÖYÜ DERNEK BAŞKANI